De tuin

NoordWIJde is een kleinschalige tuinderij van 2500 m2. De tuin is gelegen op de voormalige schapenweide van de familie Marbus. Vlak achter de duinen, grenzend aan grasland en bollenveld. NoordWIJde bestaat sinds 2019. 

Wat telen wij?

Op NoordWIJde telen wij een grote diversiteit aan eenjarige seizoensgroenten. En er groeien meerjarige gewassen die zich thuisvoelen in het schrale duinzand zoals artisjok, asperge, duindoorn en (thee)kruiden. Dit wordt aangevuld met kleinfruit en een kleine bloementuin.

Eenjarige groenten

In onze ‘no-dig market garden’ telen wij veel verschillende groenten. Van andijvie tot winterpostelein. En van alles er tussenin, zoals: biet, sla, peultjes, knoflook, pastinaak, ui, radijs, pompoen, raapsteel, wortel, courgette, spruitkool en prei. Zie voor de volledige lijst de oogstkalender.

Meerjarige groenten

Je vindt op NoordWIJde artisjokken, asperges, rabarber, wilde rucola en eeuwig moes. 

Kruiden

Theekruiden zoals bergamot, dropplant, citroenmelisse, salie, hysop, munt, kamille en venkel. Gezond en smaakvol, zowel vers als gedroogd.  

Daarnaast telen we ook ‘hartige’ kruiden voor in de keuken zoals bieslook, tijm, wilde marjolein, dragon, bonenkruid, roomse kervel en lavas. 

Kleinfruit

Aardbeien, frambozen, duindoorn en verschillende bessen: kruisbes, jostabes, zwarte bes, aalbes, honingbes, appelbes en gojibes.

Plukbloemen

Dahlia, cosmea, zonnebloem, zinnia, korenbloem, helichrysum en andere bloeiers voor een mooi boeket.

Winkelwagen