Losse verkoop

We hebben op de tuinderij een kraam waar we diverse producten, zoals verse groenten, fruit en kruiden verkopen aan particulieren en lokale ondernemers. 

Later in het seizoen, wanneer de kruiden gedroogd zijn op de vliering en het fruit is ingemaakt, verkopen wij onze eigen verwerkte producten. De kraam op NoordWIJde is geopend van mei tot en met november:

zondag van 10.00 – 15.00 uur

Buiten deze tijden is de tuin gesloten in verband met de privacy en rust van de bewoners van nummer 52. Wil je toch een keer een andere dag of tijd oogsten? Stuur ons dan even een berichtje

Alles wat we verkopen komt van eigen tuin en in is eigen beheer verwerkt. 

Betaling
U kunt bij ons contant of met QR code (Tikkie) betalen.

Zelfoogst

Op NoordWIJde geloven wij in gemeenschapslandbouw ofwel Community Supported Agriculture (CSA). Door het kopen van een oogstaandeel word je oogstdeelnemer en lid van de tuingemeenschap. Dit betekent dat je van mei tot en met november wekelijks je eigen groenten oogst. Vers, gezond en lekker! We bieden een divers aanbod zodat je ongeveer vijf verschillende groenten per week kunt meenemen. Zie voor het overzicht de oogstkalender.

Maar je doet meer! Door jouw deelname maak je kleinschalige duurzame voedselproductie mogelijk. En draag je bij aan een gezonde bodem en rijkere biodiversiteit. 

Oogstdeelnemers ontvangen maandelijks een digitale nieuwsbrief met informatie over de tuin. Via een wekelijks oogstbericht word je op de hoogte gehouden wát en hóe er die week geoogst kan worden. Daarbij maken de tuinders graag tijd voor een praatje en voor het beantwoorden van vragen. Zo ben je als oogstdeelnemer een teeltseizoen lang betrokken bij de groei en bloei op de tuin, krijg je inzicht in het werk van de tuinder en leer je wat er allemaal komt kijken bij duurzame teelt.

Leden van de tuingemeenschap delen de oogst met elkaar. In voor en tegenspoed. In principe mag iedereen oogsten naar behoefte. Soms geeft de tuinder richtlijnen om een eerlijke verdeling te waarborgen.

Maar ook wanneer je geen oogstaandeel hebt ben je van harte welkom voor een rondje over de tuin of een bezoek aan de kraam. En kun je als vrijwilliger meehelpen om de tuin te laten bloeien. NoordWIJde is dus meer dan een productietuin en nodigt je uit om de tuin te komen beleven!

NoordWIJde is op vaste dagdelen geopend voor zelfoogst van mei tot en met november:

woensdag van 12.00 – 17.00 uur
vrijdagmiddag van 12.00 – 17.00 uur
zondag van 10.00 – 15.00 uur

Kom met de fiets
We willen je vragen om met de fiets naar NoordWIJde komen om te oogsten. Als het echt niet anders kan is het mogelijk om te parkeren op de parkeerhaven aan de Duinweg tegenover de oprijlaan Duinweg 52. Vanaf daar is het nog ongeveer 100 meter lopen. Neem eigen (herbruikbare) tasjes en eventueel een oogstmesje mee.

Oogstaandelen en prijzen

De prijs van een oogstaandeel voor seizoen 2023 (mei tot en met november):

1 volwassene€325
2 volwassenen€600
Kinderen onder de 5 jaar€0
Kinderen van 5 t/m 11 jaar€50
Kinderen van 12 t/m 17 jaar€100

Omgerekend komt het neer op iets meer dan een tientje per week (€11,60 om precies te zijn) voor een eenpersoons abonnement uitgaande van 28 weken oogst. Je betaalt aan het begin van het jaar. Mocht eenmalige betaling lastig zijn, dan bestaat de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Later in het jaar deelnemen is mogelijk zolang er ruimte is. De prijs wordt dan uiteraard aangepast.

Oogstafspraken

Oogstdeelnemers hebben gedurende het oogstseizoen (vanaf 15 mei tot 1 december) toegang tot de tuin op:

· Woensdag van 12.00 – 17.00 uur

· Vrijdag van 12.00 – 17.00 uur

· Zondag van 10.00 – 15.00 uur

Buiten deze tijden is de tuin gesloten in verband met de privacy en rust van de bewoners van nummer 52. Wil je toch een keer een andere dag of tijd oogsten? Stuur ons dan even een berichtje.

Gedurende het oogstseizoen ontvangen oogstdeelnemers wekelijks een oogstbericht per mail met daarin de gewassen die geoogst kunnen worden. Op de tuin worden deze gewassen aangegeven met een vlaggetje.

Oogstdeelnemers oogsten de gewassen zelf. Op een bordje bij het betreffende groentebed is te lezen hoe je dit het beste doet. Als je toch nog twijfelt kan de tuinder altijd helpen.

Enkele gewassen worden geoogst door de tuinder. Bijvoorbeeld wanneer de planten erg kwetsbaar zijn. Dit geven we aan in het oogstbericht.

Oogstgereedschap (schep, spitvork, snoeischaar, mesje) is op de tuin aanwezig.

Blijf in de tuin zoveel mogelijk op de graspaden en de houtsnipperpaden. De bedden zijn met zorg geprepareerd en het is voor de gewassen fijn als de bodem los en luchtig blijft.

Honden mogen even wachten buiten het hek.

Omdat we graag zo duurzaam mogelijk werken is er geen verpakkingsmateriaal aanwezig op de tuin. Zorg daarom voor eigen tassen, kratten of dozen.

Ben je op vakantie of om andere reden niet in de gelegenheid om te oogsten, dan kan een bekende dit in jouw plaats doen. Graag wel even doorgeven aan de tuinders.

Als oogstdeelnemers delen we de oogst. Je kunt meestal oogsten naar behoefte, maar denk daarbij wel aan de anderen zodat iedereen van de gewassen op de tuin kan genieten.

Bij schaarste van een gewas zal de tuinder in het oogstbericht een hoeveelheid aangeven.

Tot slot: oogsters, vrijwilligers en tuinders maken samen NoordWIjde mogelijk. We zien uit naar een vruchtbaar oogstjaar en wensen iedereen veel oogstplezier!

Winkelwagen